MAASTRICHT - MVV heeft zijn tweede overwinning van het seizoen weten te behalen door in het Limburgse onderonsje met VVV-Venlo met 2-0 te zegevieren.

Al heel snel kon het publiek in De Geusselt juichen, want Ilano Silva Tomas wist de score te openen met een frommelgoal. Het was voor de aanvaller, die in de zomer overkwam van Excelsior Maassluis, zijn eerste goal in het betaalde voetbal. In een matige eerste helft werd verder niet gescoord.

Naarmate de tweede helft vorderde, namen de bezoekers steeds meer risico om de gelijkmaker te forceren. Ondanks de wissels van trainer John Lammers lukte dat niet. Sven Braken, tussen 2021 en 2023 speler van VVV, deed de Noord-Limburgers nog meer pijn en gooide de wedstrijd in het slot. In de extra tijd kreeg VVV'er Roel Janssen na een bikkelharde charge ook nog de rode kaart.